Welcome to Sydney

Rannalla loikoilua, opiskelijabileitä, uusia ystäviä, flunssan potemista, koulun alku… Ensimmäisiin viikkoihin Sydneyssä mahtuu aurinkoa ja sadetta, kiirettä ja rentoutumista, kokemuksia ja tuntemuksia laidasta laitaan. Odotukset ovat ylittyneet, täyttyneet ja alittuneet – paikallinen raejuusto on pahaa ja viini on hyvää. Kuitenkin jokainen täällä vietetty hetki saa meidät vakuuttumaan siitä, että vaihtoon lähteminen oli sen piinallisen pitkän hakuprosessin läpikäymisen arvoista. Sydney on sen arvoinen.

DSC05039

DSC04857

The Bondi Beach

Minä ja Iina olemme kauppatieteiden opiskelijoita Oulusta, joista ainakin toisella valmistuminen häämöttää jo nurkan takana. Kumpikin on aina haaveillut vaihtoon lähdöstä jossain mielen perukoilla, mutta nyt tai ei koskaan oli aika toteuttaa unelmat. Vaihtoon, jonnekin kauas, mieluiten lämpimään, englanninkieliseen maahan. Miksi ei lähdettäisi yhdessä, kaksin kaunihimpi. Ja täällä me nyt ollaan! Sydneyssä! Yhdessä Australian parhaista yliopistoista University of Technologyssä! Välillä tuntuu aika uskomattomalta. Tämän blogin tarkoituksena on välittää meidän kuulumisia sinne koto-Suomeen ystäville, perheelle, sukulaisille sekä kaikille, ketkä ehkä pohtivat vastaavanlaisien haaveiden toteuttamista.

IMG_6055

That went well, Starbucks

”Ai Suomesta! En ole koskaan tavannut ketään toista suomalaista! Kauanko sieltä kesti matka tänne?”

Matka tänne meni niin jouhevasti kuin noinkin pitkä matka voi mennä; vaihtoajat Zürichissä ja Singaporessa olivat minimaaliset ja lennot olivat suunnilleen aikataulussa. Matka-aika kokonaisuudessaan Helsingistä Sydneyyn oli reilut 26 tuntia. Singapore Airlinesilla pitkät lennot taittuivat mukavasti, ja matkustamosta nyysitty fleece-viltti lämmittää vieläkin extrapeittona kylminä öinä ja toimii loistavasti istuinalustana rantahietikolla. Myöskin Australian tulli, josta niin kovasti peloteltiin, ei ollut lainkaan kiinnostunut kahden suomalaistytön matkatavaroista ja passintarkastajakin vain kyseli, että miten meni lento.

IMG_0337

DSC04997

Shelly Beach, Manly

P1010249

Näkymää Iidan partsilta

IMG_6125

Tässä vaiheessa suurkiitos ihanalle Iidalle, joka majoitti meitä ensimmäiset päivät ja auttoi pääsemään alkuun käytännön järjestelyiden kanssa. Tutustuimme Iidaan alun perin Facebookin ”Suomalaiset Sydneyssä”- ryhmän kautta, ja hän tarjosi meille majapaikan vierashuoneestaan siihen asti, kunnes saimme omat asuntoasiamme hoidettua. Iida näytti meille upean Manly Beachin Sydneyn pohjoispuolella ja avasi meille Australialaista elämäntyyliä. Pitkiä iltoja viinilasillisten äärellä ja myöhäisiä brunsseja Cremornessa jäädään kyllä kaipaamaan.

IMG_0009

Iidan kanssa lounaalla Manlyssä

IMG_5955

P1010285

IMG_6005

Harbour Bridge

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P1010238

Nyt muutaman viikon jälkeen alkaa jo alkuvouhotus vuokrasopimuksien, pankkitilien avauksien, koulun alun ja bileiden sun muiden jälkeen tasoittua ja arkirytmi alkaa muodostua. Täällä sitä nyt todellakin asutaan ihan oikeasti. Niin paljon uusia kavereita ympäri maapalloa ja niin paljon tekemistä, että tylsää ei ainakaan tule olemaan. Osataan jo hakeutua jalkakäytävien ja portaikkojen vasempaan reunaan vaikka oikeanpuoleinen liikenne on vielä lihasmuistissa ja tiedetään miten pikakahvin saa maistumaan suodatinkahvilta. Hyvin me pärjätään!

Pian taas lisää kuvia ja kuulumista, pysykää kuulolla 😉

Cheers,
Emmi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s